Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Zaštita podataka

Prikupljanje i korištenje osobnih podataka

Osobni podaci koje posjetitelji upisuju prilikom prijave, odnosno postavljanja i slanja upita putem kontakt forme na ovoj web stranici, slanjem upita elektroničkom poštom na adresu guszoi@zagreb.hr ili dostavljaju u Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom – Zagreb putem poštanske pošiljke na adresu Trg Stjepana Radića 1/II, 10000 Zagreb, Hrvatska, koriste se isključivo za buduću komunikaciju, između Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom – Zagreb i osobe koja je upit poslala, vezanu uz predmet prijave ili upita.

Slanje osobnih podataka je dobrovoljno i predstavlja privolu pošiljatelja da se oni mogu koristiti u svrhu komunikacije između Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom – Zagreb i pošiljatelja koja se odnosi na rješavanje predmeta upita ili prijave.

Podaci se pohranjuju u bazu podataka Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom – Zagreb i čuvaju u potpunosti u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka [GDPR (EU) 2016/679].

Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom – Zagreb neće otkrivati osobne podatke trećoj strani, osim ukoliko to ne predstavlja zakonsku obavezu. Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom – Zagreb je usvojio fizičke tehničke i organizacijske mjere kako bi osigurala prevenciju povrede osobnih podataka poput gubitka ili oštećenja te nedopuštenog pristupa, mijenjanja ili obrade osobnih podataka. Uvedene su sigurnosne mjere sprječavanja pristupa obradi osobnih podataka neovlaštenim osobama kao i očuvanja sigurnosti osobnih podataka koji se čuvaju ili prenose kako ne bi mogli biti pročitani, kopirani, modificirani, izgubljeni te uklonjeni ili uništeni bez odobrenja. Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom – Zagreb čuva osobne podatke samo onoliko dugo koliko je nužno potrebno.

Pošiljatelj podataka ima pravo od Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom – Zagreb zatražiti pristup osobnim podacima i njihov ispravak ili brisanje te ima pravo na ograničavanje obrade koja se na njega odnosi, na ulaganje prigovora na takvu obradu, te pravo na prenosivost podataka, sve u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka [GDPR (EU) 2016/679].

Upiti vezano uz ostvarivanje navedenih prava dostavljaju se na adresu: guszoi@zagreb.hr
Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom – Zagreb zadržava pravo korištenja kolačića na svojim web stranicama.

Kolačić je informacija koju web stranica pohranjuje na računalo posjetitelja. Kolačići na stranicama pohranjuju postavke vezane uz prilagođenost web stranice pojedinačnom posjetitelju, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kada se sljedeći put otvori ista web stranica, internetski preglednik šalje podatke iz kolačića koji pripadaju toj stranici. Web stranice koje koriste kolačiće ne mogu dobiti pristup informacijama koji im nisu omogućene i ne mogu pristupiti ostalim datotekama na računalu posjetitelja.

Posjetitelj može samostalno zabraniti pohranjivanje kolačića na vlastitom računalu ili ih obrisati. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u postavkama internetskog preglednika.

Ukoliko smatraju da su im prekršena prava vezana uz zaštitu osobnih podataka, osobe koje su dobrovoljno dostavile podatke u Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom – Zagreb, mogu podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Skip to content